In koekenpan 25 g boter verhitten, kipfilets met zout en peper bestrooien en aan elke zijde 3 min. bakken. Kip op bord laten afkoelen. Ui en knoflook in hapjespan met 25 g boter 20 min. laten stoven. Salie en rozemarijn (uit Italiaanse kruidenmix) fijnsnijden (rest van kruiden wordt niet gebruikt). In kom eieren en room losroeren. Zout, peper, salie en rozemarijn toevoegen. Citroen goed schoonboenen, schil fijnraspen en rasp door eimengsel roeren (vrucht wordt verder niet gebruikt). Taartvorm bekleden met plakjes deeg. Kip in reepjes snijden en met ui- en eimengsel mengen. Vulling in taartvorm scheppen en gelijkmatig over bodem verdelen. Taart in oven zetten; na 10 min. temperatuur verlagen tot 175 ?C en taart nog ca. 40 min. bakken, tot hij goudbruin en gaar is.
Italiaanse Taart Met Kip is een recept van Smulweb.nl