Leg het gehakt op een bord, strooi er peper en zout naar smaak over. Snipper de ui en de knoflook fijn en voeg dit samen met de Parmezaanse kaas, de peterselie aan het gehakt toe. Kneed dit alles goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van. Haal deze door de paneermeel. Indien het gehakt te `nattig` is wat paneermeel door het gehakt kneden. In een pan boter en wat olijfolie warm laten worden en de gehaktballetjes hierin braden. Als de polpette iets te donker worden wat witte wijn of water toevoegen. Voor de saus kun je 2 gepelde en fijngehakte tomaten bij de al gebruinde polpette doen. Of je schept er een paar lepels salsa di pomodoro toe. De salsa maak je als volgt: Ingredienten: 1 ui 2 teentjes knoflook 1 of 2 blikjes pelati tomaten zout en peper Italiaanse tuinkruiden Peterselie Olijfolie Doe wat olijfolie in de pan, schil de ui en de knoflook, doe de ui in vieren in de pan, voeg de knoflook toe. Voeg de pelati toe, maak het geheel op smaak met peper, zout, Italiaanse tuinkruiden. Zet de salsa op en breng het aan de kook. Temper het vuur en laat de salsa nu ongeveer een uur op een zacht vuur sudderen. Haal de pan van het vuur en zeef het met de staafmixer, zet de salsa nogmaals op voor ongeveer 15 minuten en doe nu wat fijngehakte peterselie bij de salsa. Als de salsa wat ingedikt is het klaar.