Bak het spek in de grote pan langzaam uit op de laaggedraaide warmtebron. Voeg knoflook, uien en de helft van de peterselie toe met 50 gr. boter. Strooi 1 eetlepel foelie, peper en zout op de kip en leg de stukken kip in de pan als de boter bruin begint te worden. Keer de kip af en toe om en bak de stukken aan alle zijden mooi van kleur. Voeg de wijn toe en laat deze grotendeels verdampen. Schenk dan de helft van de bouillon in de pan en laat de kip 10 min. zacht koken. Schenk de rest van de bouillon op de kip en voeg de rijst toe als de bouillon kookt. Roer tot de bouillon weer kookt,strooi de andere eetlepel foelie erdoor,leg het deksel op de pan en laat de kip en de rijst gaar worden. Roer de kaas door de achtergehouden peterselie en schep deze met de rest van de boter voorzichtig door de rijst. Draai de warmtebron uit, laat de kaas even zacht worden en het kooknat enigszins binden. Proef het gerecht en voeg naar smaak aroma, peper en eventueel zout toe.