Rijst Op Jagerswijze

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak het spek in de grote pan langzaam uit op de laaggedraaide warmtebron. Voeg knoflook, uien en de helft van de peterselie toe met 50 gr. boter. Strooi 1 eetlepel foelie, peper en zout op de kip en leg de stukken kip in de pan als de boter bruin begint te worden. Keer de kip af en toe om en bak de stukken aan alle zijden mooi van kleur. Voeg de wijn toe en laat deze grotendeels verdampen. Schenk dan de helft van de bouillon in de pan en laat de kip 10 min. zacht koken. Schenk de rest van de bouillon op de kip en voeg de rijst toe als de bouillon kookt. Roer tot de bouillon weer kookt,strooi de andere eetlepel foelie erdoor,leg het deksel op de pan en laat de kip en de rijst gaar worden. Roer de kaas door de achtergehouden peterselie en schep deze met de rest van de boter voorzichtig door de rijst. Draai de warmtebron uit, laat de kaas even zacht worden en het kooknat enigszins binden. Proef het gerecht en voeg naar smaak aroma, peper en eventueel zout toe.

Rijst Op Jagerswijze is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Konijn op jagerswijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief op jagerswijze
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip Op Jagerswijze
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoengebraad Op Jagerswijze
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept