Pasticcio

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de broccoli schoon en snij hem in roosjes. Kook ze 3 minuten in water met zout. Spoel ze af. Kook ondertussen de eieren hard en de tortellini beetgaar. Schil en snipper het sjalotje en fruit dat in de boter of olie glazig. Laat de tomatenpuree 1 minuut meebakken. Voeg de bloem toe en doe er geleidelijk en onder roeren de melk bij. Breng de saus aan de kook en roer de geraspte kaas en de peper erdoor. Voeg zout naar smaak toe en schep de saus door de helft van de tortellini. Pel de eieren en snij deze in plakken. Leg de tortellini met de saus in een ovenvaste schaal. Schep door de ricotta tweederde van de parmezaanse kaas en schep de helft daarvan door de broccoliroosjes. Leg ze op de tortellini en leg daarop de plakken ei. Leg de rest van de tortellini erop en schep daarboven de rest van de ricotta. Bestrooi met de overgebleven parmezaanse kaas. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven (180 graden) en bak de pasticcio in 20 minuten.

Pasticcio is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse pasticcio
60 min + 45 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Pasticcio
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse pasticcio
60 min + 45 oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Pasticcio
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept