Spinazie-gnocchi

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 - Doe de spinazie met ricotta, eieren, de helft van de parmezaanse kaas en naar smaak peper en nootmuskaat in een kom. Alles goed vermengen. 2 - Maak met bebloemde handen bolletjes van ca 5 cm van het spinaziemengsel en wentel ze licht door de bloem, zodat ze niet aan elkaar kleven. Op bakpaier apart zetten. 3 - Breng een grote pan water aan de kook. De gnocchi, 3 of 4 stuks per keer, in water doen. Zachtjes koken tot ze aan het oppervlak komen drijven. Eruit halen met een schuimspaan en laten uitlekken. (TIP:zorg er tijdens het koken voor dat het water tegen het kookpunt aanblijft en niet gaat koken. In vol kokend water vallen de gnocchi vaak uit elkaar) 4 - Gnocchi overdoen in een ingevette lage ovenschaal. Bestrooien met de overgebleven parmezaanse kaas en besprenkelen met gesmolten boter. In de oven 15 min. op 200 graden bakken tot ze bruin zijn.

Spinazie-gnocchi is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met verse salieboter
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept