1 - Doe de spinazie met ricotta, eieren, de helft van de parmezaanse kaas en naar smaak peper en nootmuskaat in een kom. Alles goed vermengen. 2 - Maak met bebloemde handen bolletjes van ca 5 cm van het spinaziemengsel en wentel ze licht door de bloem, zodat ze niet aan elkaar kleven. Op bakpaier apart zetten. 3 - Breng een grote pan water aan de kook. De gnocchi, 3 of 4 stuks per keer, in water doen. Zachtjes koken tot ze aan het oppervlak komen drijven. Eruit halen met een schuimspaan en laten uitlekken. (TIP:zorg er tijdens het koken voor dat het water tegen het kookpunt aanblijft en niet gaat koken. In vol kokend water vallen de gnocchi vaak uit elkaar) 4 - Gnocchi overdoen in een ingevette lage ovenschaal. Bestrooien met de overgebleven parmezaanse kaas en besprenkelen met gesmolten boter. In de oven 15 min. op 200 graden bakken tot ze bruin zijn.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)