Ervan uitgaande dat je over een keukenmachine beschikt die deeg kan mengen ga je als volgt te werk: gezeefde bloem in de machine, deksel erop en door de inlaat de eieren, de 2 eetlepels olie, het water en het zout erbij doen op stand 3 (is bij mij de deegmaakstand!) Na enkele minuten zie je dat er een deegbal wordt gevormd. Deze deegbal (die mooi soepel en niet meer klef moet aanvoelen) in plasticfolie doen en een uur laten rusten op een rustige en tochtvrije plaats in je keuken. (Niet de koelkast). Na dat uur de bal even doorkneden, een plak eraf halen en de rest weer in de folie doen. Op aanrecht wat bloem strooien, plak deeg en een langwerpige vorm kneden en nu met de pastamachine zolang draaien tot een mooie lange lap van ca 12 cm. breed ontstaat via de standen 1,3 en als laatste de
5. Hieruit met raviolimaker rondjes snijden. Met bloem ervoor zorgen dat ze niet aan elkaar plakken! Nu zo′n uitgesneden plakje deeg in de ravioliperser leggen, randje boven met wat water bestrijken, vullen met een of meer mosselen (hij moet nog wel dichtkunnen) en wat tomatensaus en netjes dubbelvouwen en vastplakken. Op een met bloem bestoven schaal naast elkaar bewaren. In kokend water met wat zout voorzichtig deze ravioli in ca 3 minuten gaarkoken (al dente).
Ravioli Alle Cozze (mosselen) is een recept van Smulweb.nl