Terrine Van Geroosterde Paprika's

8
Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rooster de 8 paprika′s onder de gril ontvel ze en verwijder de zaadjes Ontdoe de 2 paprika′s van zaadjes en hak ze Snijd 7 geroosterde paprika′s in de lengte in dunne evenlange repen Laat de achtste paprika heel die is nodig voor de salsa Klop de mascarpone met het eigeel, peterselie basilicum, de helft van de knoflook peper en zout Sla in een apart kommetje de eiwitten stijf en klop die vervolgens door het mascarpone-mengsel Verhit de oven voor op 18- graden Bekleed de bodem van een licht met olie ingevet broodblik met bakpapier Verdeel 1/3 van het kaasmengsel over de bodem Schik vervolgens de helft van de reepjes paprika in een laag op de mascarpone Doe dit ror al de kaas en paprika op is Dek het blik af met folie en zet het in een braadslede Giet zo veel water in de braadslede dat het blik voor de helft in het water staat Bak de terrine 1 uur in de oven Laat het brood afkoelen in de braadslede haal het eruit en laat het een nacht afkoelen Bereid de salsa een paar uur voor serveren Hak de geroosterde laatste paprika in de keukenmachine fijn Voeg het overige knoflook, suiker, olie en azijn toe Bewaar wat basiilicum voor garnering en doe de rest in de keukenmachine Hak alles goed fijn Breng de salsa op smaak met zout en peper Laat de salsa afkoelen Haal de terrine uit het blik en snijd haar in dikke plakken Garneer de terrine met basilicum en serveer met de salsa

Terrine Van Geroosterde Paprika's is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept