Snij de kippenlevers in stukken en verwijder eventuele ongerechtigheden, was ze en dep ze droog.Pel de ui en hak hem fijn. Maak de wortel, bleekselderij en de knoflook schoon en hak ze fijn. Was de peterselie en slinger hem droog en hak fijn. Meng de helft van de peterselie met de knoflook. Verhit de helft van de boter met 1 el olie in een pan. Doe er de ui, wortel en bleekselderij in en laat zachtjes fruiten. Voeg de kippenlevers toe en laat ze kort aanbakken. Giet er de helft van de wijn bij en laat koken tot die verdampt is. Leg het deksel op de pan en laat alles 15 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Roer er het peterselie-knoflookmengsel en het citroensap door. Doe het mengsel met 1 theelepel kappertjes in een keukenmachine en draai tot een puree. Roer er de ansjovispasta door en doe alles terug in de pan. Voeg nu de laatste 15 gram boter toe, leg het deksel op de pan en laat ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Roer er geleidelijk wat van de vleesbouillon en de rest van de witte wijn door. Het mengsel mag niet te dun worden. Warm de oven voor op 200 graden. Leg de sneden brood op een bakplaat en kwast ze in met de rest van de olijfolie. Laat de snedem 4-5 minuten in de oven goudbruin roosteren. Besmeer de toast met de leverpasta. Garneer met wat kappertjes en peterselie en dien meteen op.
Italie - Kippenleverpasta is een recept van Smulweb.nl