De aardappelen schoonborstelen en koken in water met zout. Na verwijderen van de schil op een met bloem bestoven werkblad door de aardappelpers drukken, terwijl ze nog warm zijn. Een beetje zout bij de aardappelpuree doen en beetje bij beetje de bloem erdoor kneden tot een samenhangend, glad deeg ontstaat. De hoeveelheid benodigde bloem hangt af van het soort aardappel, maar het deeg mag niet meer aan de handen kleven. Voor de saus de tomaten even in kokend water dompelen, laten schrikken en ontvellen. Pitjes verwijderen en vruchtvlees kleinsnijden. Ui fijnsnipperen en in 1 el boter fruiten. Stukjes tomaat erdoor roeren, peper en zout toevoegen en laten inkoken tot een smeuige saus. Om gnocchi te vormen: het deeg in stukken verdelen ter grootte van een ei. Op een met bloem bestoven werkblad de stukken deeg vingerdik uitrollen en in stukjes van 2-3 cm snijden. elk stukje deeg met duim of wijsvinger op de binnenzijde van een vork drukken. De zo bewerkte gnocchi op een met bleom bestoven werkblad leggen. Intussen in een grote pan 2 l water met zout aan de kook brengen. Telkens een portie gnocchi in het kokende water doen en op iets lager vuur in ca. 4 min. gaar laten worden. De gnocchi met een schuimspaan uit de pan nemen zodra ze aan het oppervlak komen en goed laten uitlekken. De salieblaadjes lichtjes bakken in 1 el boter. De gnocci opschudden in de salieboter en opdienen met de tomatensaus. Bestrooien met versgeraspe Parmezaanse kaas.
Gnocchi Di Patate Alla Piemontese is een recept van Smulweb.nl