Gnocchi Di Patate Alla Piemontese

6
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De aardappelen schoonborstelen en koken in water met zout. Na verwijderen van de schil op een met bloem bestoven werkblad door de aardappelpers drukken, terwijl ze nog warm zijn. Een beetje zout bij de aardappelpuree doen en beetje bij beetje de bloem erdoor kneden tot een samenhangend, glad deeg ontstaat. De hoeveelheid benodigde bloem hangt af van het soort aardappel, maar het deeg mag niet meer aan de handen kleven. Voor de saus de tomaten even in kokend water dompelen, laten schrikken en ontvellen. Pitjes verwijderen en vruchtvlees kleinsnijden. Ui fijnsnipperen en in 1 el boter fruiten. Stukjes tomaat erdoor roeren, peper en zout toevoegen en laten inkoken tot een smeuige saus. Om gnocchi te vormen: het deeg in stukken verdelen ter grootte van een ei. Op een met bloem bestoven werkblad de stukken deeg vingerdik uitrollen en in stukjes van 2-3 cm snijden. elk stukje deeg met duim of wijsvinger op de binnenzijde van een vork drukken. De zo bewerkte gnocchi op een met bleom bestoven werkblad leggen. Intussen in een grote pan 2 l water met zout aan de kook brengen. Telkens een portie gnocchi in het kokende water doen en op iets lager vuur in ca. 4 min. gaar laten worden. De gnocchi met een schuimspaan uit de pan nemen zodra ze aan het oppervlak komen en goed laten uitlekken. De salieblaadjes lichtjes bakken in 1 el boter. De gnocci opschudden in de salieboter en opdienen met de tomatensaus. Bestrooien met versgeraspe Parmezaanse kaas.

Gnocchi Di Patate Alla Piemontese is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bollito misto alla Piemontese (hutsepot met
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Piemontese salade
55 min Voorgerecht
Bekijk recept
Peshe Ripiene Alle Piemontese (gevulde Perziken)
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Peperoni Alla Piemontese
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met verse salieboter
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept