Selada Oedang

2
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In pan met ruim water, koenjit, zout en rijst koken en volgens gebruiksaanwijzing. Intussen ei in 8 min. hardkoken. Laten schrikken en pellen. In plakjes snijden. In zeef garnalen onder koud water afspoelen. Komkommer schillen en overlangs halveren. Zaadjes verwijderen. In stukjes snijden. Augurken in stukjes snijden. Mandarijnen pellen en in partjes verdelen. In kommetje doen: mayonaise, tomatenketchup, sherry en gemberpoeder. Tot sausje roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In kom doen: rijst, ei, garnalen, komkommer, augurk en mandarijn. Door elkaar scheppen. Over 2 borden verdelen. Sausje erover schenken. Garneren met enkele stukjes kroepoek.

Selada Oedang is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamssaté met chilipindasaus uit Maleisië
10 min, voorbereiden 20 min, wachten 60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zelfgemaakte pindasaus
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept Indonesische boemboe (kruidenpasta)
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ayam gomeh
15 min, voorbereiden 30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept