Bestrooi de sojablokjes met het mengsel van zout, peper en vijfkruidenpoeder. Laat ze 10 minuten liggen. Snijd de komkommer overlangs door. Verwijder de uiteinden. Schep het zaad uit beide komkommerhelften. Snijd de helften daarna in de lengte elk in 3 of 4 lange smalle repen. Snijd de repen in kleine blokjes. Verhit de wok en laat de olie er even door walsen. Voeg de komkommerblokjes en de bosuitjes toe. Laat ze, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 minuten bakken. Voeg sojasaus, suiker en groentenbouillon toe. Laat alles 3 minuten zachtjes koken. Spoel intussen de tauge enkele malen in ruim koud water. Leg ze in een vergiet en schenk er heel langzaam enkele liters kokend water over. Laat de tauge hierna uitlekken. Schep de vaste bestanddelen van het gerecht naar een zijde van de wok. Strooi allesbinder over het vocht op de bodem van de wok. Roer alles krachtig door. Schuif de ter zijde geschoven ingredienten door de saus. Schep daarna de sojablokjes door het gerecht en laat alles nog 1 minuut zachtjes koken. Schep de tauge er voorzichtig door. Neem daarna de wok van de warmtebron.