Taart Met Limoen En Aardbeien

0
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden. Springvorm invetten en bestuiven met wat bloem. Eerst bloem en maizena afwegen en met snufje zout boven kom zeven. In beslagkom suiker afwegen. Eieren toevoegen en met handmixer ca. 10 minuten tot cremekleurige massa kloppen. Bloemmengsel in gedeelten luchtig erdoor spatelen. Beslag in vorm schenken. In oven taart in ca. 35-40 minuten goudbruin en gaar bakken. In open oven taart ca. 20 minuten iets laten afkoelen. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen, limoen uitpersen. In kom vanillekwark met slagroom, limoensap, slagroomversteviger en poedersuiker tot dikke, stevige creme kloppen. Taart overlangs doorsnijden. Onderste helft bestrijken met lemon curd en helft van roommengsel. Bovenste taarthelft erop leggen. Bovenkant en zijkanten bestrijken met rest van room. Garneren met limoenrasp en aardbeitjes.

Taart Met Limoen En Aardbeien is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept