De ham: De ham in een ruime pan leggen, water erbij schenken tot de ham onderstaat.In de ui 2 kruidnagels steken en ui, wortel en takjes tijm in de pan bij de ham leggen.Het water verwarmen tot circa 80 graden (controleren met thermometer).De ham op deze temperatuur in circa 1 uur en 15 minuten laten garen.Laat de ham in het kookvocht afkoelen. Tot gebruik op een koele plaats, in het vocht, bewaren.De oven voorverwarmen op 190 graden.Het vlees uit het vocht nemen.Zwoerd en een dun laagje van de vetlaag verwijderen.In de rest van de vetlaag, tot op het vlees, een ruitpatroon snijden en in elke ruit een kruidnagel steken.Mosterd, honing en gedroogde tijm mengen en de ham ermee inwrijven.De ham in het midden van de oven 25-30 minuten verwarmen, enkele malen met het mosterdmengsel bestrijken.Serveer de ham met rode uien "marmelade".
Gecarameliseerde Ham Met Rode Uien "marmelade" is een recept van Smulweb.nl