Neem de pruimen uit het weekvocht en laat ze in een zeef boven het vocht uitlekken, laat de wijn dan in een steelpan tot 1/3 inkoken, bestrooi de koteletjes met wat peper en bloem aan beide kanten en klop de bloem licht in het vlees. Verhit wat vloeibare margarine in een braadpan en bak de koteletjes snel op hoog vuur aan beide zijden bruin en geeft ze dan ok een laag vuur, met vlamverdeler, nog 7 minuten aan elke kant, neem ze uit de pan en houd ze warm. Strooi een theelepel bloem in de pan en roer op middelhoog vuur tot de bloem is opgenomen door de margarine en licht kleurt. Draai het vuur hoger en giet al roerend geleidelijk de bouillon er bij. Laat dit aan de kook komen en kook het enkele minuten, doe er dan de wijn bij en laat dit op hoog vuur inkoken tot er voldoende saus is voor bij het vlees, laat de pruimen vervolgens mee doorwarmen, maak op smaak af met wat zwarte peper.
Varkenskoteletjes Met Pruimen is een recept van Smulweb.nl