Pörkölt (Varkensstoofpot)

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd het vlees in blokjes van 2 1/2 cm. Doe ze in een kom en bestrooi ze met de bloem.
- Verwarm de reuzel in een kasserol of grote braadpan met diepe bodem.
- Pel intussen uien en knoflook en snijd ze klein.
- Bak ui en knoflook in de reuzel in 4 minuten goudgeel en zacht op matig vuur.
- Doe het vlees erbij en bak dit al omscheppend enige minuten aan alle kanten aan.
- Voeg paprikapoeder, piment, komijn, zout en peper toe en roer er de tomatenpuree door.
- Schenk de bouillon en wijn erbij, roer het geheel even door en dek de pan af. Breng aan de kook en temper het vuur.
- Laat ca. 1 uur zachtjes stoven tot het vlees gaar en mals is geworden.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak en houd hem warm.
- Was de paprika′s en snijd ze doormidden. Verwijder zaad en zaadlijsten en hak het vruchtvlees in niet te kleine stukken.
- Snijd de gewassen tomaten grof. Voeg paprika en tomaat in de laatste 30 minuten van de stooftijd toe.
- Roer de zure room er vlak voor serveren door.
- Serveer de pörkölt in de kasserol of doe alles over in een voorverwarmde diepe schaal.
- Betrooi nog met de peterselie en serveer de rijst apart. Tip: Als het stoofvocht te veel inkookt, voeg dan zo nu en dan wat extra bouillon, vermengd met wijn, toe. Blijft het geheel te nat, stoof dan enige tijd zonder deksel zodat het vocht iets kan inkoken.

Pörkölt (Varkensstoofpot) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Cazzoeula alla Milanese - Varkensstoofpot
180 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
varkensstoofpot met kriek(bier)
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensstoofpot met banaan
0 min
Bekijk recept