Varkenskarbonades Met Appels En Pruimen

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak niet te sterke thee. Laat deze tot lauw afkoelen, nadat hij gezeefd is. Laat de pruimen in de thee een nacht wellen. Haal de pruimen uit de marinade, snij ze doormidden en verwijder de pitten. Schil de appels, haal er de klokhuizen uit en snij ze in 8 partjes. Smelt 50 gram boter in een pan. Sauteer hierin snel de appelen bruin en laat ze daarna nog 10 minuten op zacht vuur sudderen. Houd ze warm. Smelt de rest van de boter in een andere pan. Sauteer hierin de karbonades in 5 minuten bruin en bestrooi ze met zout en peper. Voeg er dan de pruimen bij, leg het deksel op de pan en laat zachtjes nog 10 minuten sauteren. Leg de appelpartjes midden op een voorverwarmde serveerschaal, drapeer de karbonades er omheen en de pruimen om de karbonades. Serveer onmiddellijk.

Varkenskarbonades Met Appels En Pruimen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Peen en uien met karbonades en mosterdsaus
30 min-
Bekijk recept
Varkenskoteletten met mierikswortelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskarbonades Met Zuurkool
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenskarbonades Met Spinaziesalade
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept