600 gm aardappelen (bintje) 1 kg prei 50 gm boter 400 gm magere verse kaas 100 ml magere melk 20 gm geraspte parmezaan 50 gm geraspte oude goudse kaas 1 teentje knoflook-uit-de- knijper 1 tijm 1 zoutVoorbereiding : Schil de aardappelen, kook ze en snij ze in plakjes. Maak de prei schoon, snij in ringen en blancheer in kokend water met een beetje zout. Vet een ovenschaal in met boter en vul ze met de aardappelen en de groenten. Meng de verse kaas met de melk, beide soorten kaas, knoflook en tijm en giet het mengsel over de groenten. Laat 15 min. gratineren in een op 200°C voorverwarmde oven. Tip: Rauwe aardappelen gratineren is iets moeilijker dan koken. Om ze voldoende gaar te krijgen, dienen de geschilde aardappelen ongeveer 4-6 grote - in dunne schijfjes geschaafd te worden. Leg de aardappelschijfjes erin zodat ze elkaar lichtjes bedekken. Strooi telkens wat zout tussen de laagjes en giet er room of melk over tot ze net niet onderstaan. Kruid eventueel met wat nootmuskaat en peper uit de molen en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal in een op 175°C voorverwarmde oven en laat ze 40-45 min. goudbruin gratineren.