Andijvie op z'n vlaams

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg andijvie 50 gm boter 1 het sap van 1/2 citroen 200 ml ingekookte bruine fond 1 water Reinig de andijvie, was hem en laat uitlekken. Leg de groente vervolgens rauw in een met boter ingesmeerde, vuurvaste schotel en voeg er het citroensap en een weinig water aan toe. Dek de schotel met boterpapier en een omgekeerd bord af en stoof de groente in de oven gaar. Laat het kooksap met de bruine fond inkoken. Schik de groente op een schotel en overgiet hem met het inkooksel.

Andijvie op z'n vlaams is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vlaams stoofvlees met Duvel
170 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw op z'n Vlaams
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept