350 gm aubergine 200 gm gehakt half om half 2 eetlepels olie 1 liter olie om te frituren ---- MARINADE:----- 1 eetlepel sojasaus 1 theelepel suiker 1 theelepel maizena 1 eetlepel water 1 eetlepel rijstwijn of sherry ----SMAAKGEVERS:---- 2 lente-uitjes 10 gm gember 3 teentjes knoflook 1 1/2 theelepel sambal oelek 1 theelepel zwarte bonensaus 1 eetlepel sojasaus Snijd de aubergine doormidden en vervolgens in plakjes van 1 cm dik. Marineer het gehakt met de ingrediënten van de marinade. Was de zwarte bonen. Hak de lente-uitjes, de gember, knoflook en de zwarte bonen fijn. Vermeng de lente-ui, gember, knoflook, zwarte bonen, sambal oelek en een el sojasaus. Frituur de aubergine ca. 3 minuten tot deze goudbruin zijn en laat hem uitlekken op keukenpapier. Verhit 2 el olie in een wok, voeg het gehakt toe en roerbak dit tot het gehakt verkleurd is. Voeg de smaakgevers toe en roerbak nogmaals enkele seconden. Voeg de aubergine toe en roerbak 2 minuten.