200 gm bloemkool 1 stengel bleekselderij 1 goed rijpe avocado 1 eetlepel limoen- of citroensap 2 teentjes knoflook De in roosjes verdeelde bloemkool 15 minuten koken in weinig water. De bleekselderij in de lengte in drieën snijden en vervolgens in heel kleine blokjes, overdoen in een beker of kom. De bloemkool via een zeef, die boven de beker met bleekselderij hangt afgieten, even laten staan en uit laten lekken. De bloemkool overspoelen met koud water en ook uit laten lekken. De avocado schillen of uitlepelen en het vruchtvlees, samen met de bloemkool , het citrussap, de knoflook en de olie, met de keukenmachine/staafmixer pureren. De inmiddels uitgelekte bleekselderijstukjes erdoor scheppen en op smaak maken met peper/zout/Tabasco*. * Bewaar de avocadopit in de puree tegen bruin kleuren. Het is lekker om schoongemaakte gele of rode paprika's te vullen met deze puree, eet deze dan 'uit de hand' en bestrooi met fijngehakte gemengde nootjes gemarineerd in notenolie en fijngeknipte groene tuinkruiden. Maar de puree kan, op een bedje van (veld)sla of spinazie, ook prima als dipsaus worden gebruikt en is in fase 2 ook heerlijk op volkorenbrood.