1 blikje hele bamboescheuten 75 gm ongezouten gepelde pinda's 6 gedroogde chinese paddestoelen. 100 gm broccoli 3 plakjes verse gember 1 sojasaus 1 olie 1 suiker 1 ve-tsin poeder (naar keuze) 1 bindpapje (1 el ma‹zena en 2 el wa; ter) Was en week de paddestoelen 30 minuten in warm water. Snijd de bamboescheuten in plakjes. Was de broccoli en snijd in roosjes. Breng in een pannetje ruim water aan de kook. Blancheer de broccoli, spoel met koud water af en laat uitlekken. Hak de gember fijn. Laat de paddestoelen uitlekken, verwijder de stelen en snijd de kapjes doormidden. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 2 el olie. Roerbak de gember tot het geurt. Roerbak de bamboescheuten 30 seconden. Voeg 2 el sojasaus, 1/4 el suiker, 1/4 TL ve-tsin en 1 dl water toe en kook 5 minuten. Voer de paddestoelen en broccoli toe en roerbak 30 seconden. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt. Meng er de pinda's door en schep het gerecht op een schaal. Het gerecht wordt pittiger als u 2 TL sambal oelek toevoegt bij het roerbakken van de gember.