Basisrecept rabarber

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg rabarber 150 gm suiker (evtl. mehr) 1 theelepel gezuiverd krijt (drogist) 1/4 stukje pijpkaneel 1 stukje citroenschil 1 1/2 theelepel aardappelmeel Snijd de schoongemaakte rabarber in stukjes. Kook deze met weinig water, de pijpkaneel en de citroenschil gaar in 10 min. Verwijder de kaneel en de citroenschil. Roer de suiker en het krijt erdoor en bind de moes met de in een halve eetlepel water uitgeroerde aardappelmeel. Tip Kook rabarber niet in een aluminium pan. Als de zuren uit de rabarber met het aluminium in contact komen, krijgt het gerecht een onaangename smaak.

Basisrecept rabarber is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept