Bleekselderij in roomsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

8 stengels bleekselderij 4 lente-uitjes 2 plakken spek 15 gm boter 1 eetlepel maizena 125 ml creme fraiche 200 ml volle melk 2 eetlepels parmezaanse kaas 1 eetlepel grove mosterd zout peper De draden van de bleekselderij trekken, de stengels wassen en in stukken van 5 centimeter snijden. De lente-uitjes schoon maken en in ringetjes snijden. Het spek klein snijden. De lente-ui met het spek in een ovenvaste schaal van 1,5 liter inhoud, afgedekt met wit keukenpapier, circa 3 minuten op 100% verwarmen tot het spek is uitgebakken. Tussendoor eenmaal doorroeren. Het mengsel uit de schaal nemen en op keukenpapier uit laten lekken. De boter in de schaal doen, de bleekselderij erdoor scheppen en (onafgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen. De bleekselderij (afgedekt) in 4-5 minuten op 100% beetgaar laten worden. Intussen de maizena met de creme fraiche glad roeren en dit met de melk, kaas en mosterd door de bleekselderij roeren. Alles (afgedekt) 2-3 minuten op 100% verwarmen tot de saus is gebonden. Tussendoor een maal roeren. Het gerecht op smaak brengen met zout en peper en bestrooid met het spek en de lente-uitjes serveren.

Bleekselderij in roomsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rigatoni met ribragu
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept