Bloemkool met amandelsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 schoongemaakte en in roosjes verde; elde blo 1 zout 15 gm boter 2 melk 15 gm bloem 100 ml koffieroom 75 gm gemalen amandelen 1 peper Kook de bloemkool in een pan water met wat zout in ca. 15 minuten gaar. Laat de roosjes bloemkool uitlekken, doe ze in een schaal en houd ze warm. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk en de koffieroom toe tot een gebonden saus is ontstaan. Roer de gemalen amandelen door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper. Draai de hittebron laag en laat de saus 3 minuten zachtjes koken. Schenk de amandelsaus over de warm gehouden bloemkool en serveer het gerecht onmiddellijk.

Bloemkool met amandelsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met reuzengarnalen in amandelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met dadel-amandelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in saffraan-amandelsaus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met kiprollade in kerriesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept