Bloemkool met een kaas-notenkorstje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 1/4 kg aardappelen 1 bloemkool 65 gm gepelde hazelnoten 15 gm boter 1 1/2 melk 250 gm maasdammer kaas in kleine blokjes 50 gm maasdammer (geraspt) 3 eetlepels geknipte peterselie- of korianderb; laadjes 1 zout 1 peper 1 nootmuskaat De aardappelen in ca. 20 minuten gaar koken, de bloemkool in 10-15 minuten. De hazelnoten in een droge koekepan goudbruin roosteren en grof malen. De aardappelen en de bloemkool samen stampen en met een klontje boter en de melk tot een luchtige puree roeren. De stukjes kaas en de peterselie toevoegen en de stamppot met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. Het mengsel in een ingevette ovenschaal scheppen, met de noten en de geraspte kaas bestrooien en in een warme oven (175 gr. C) in ca. 20 minuten een mooi bruin korstje laten krijgen. Variatie: de bloemkool door 1 kleine knolselderij vervangen, deze na het koken pureren en er de inhoud van 1 bekertje crème fraîche en 100 g geraspte oude kaas doorroeren. De aardappelpuree apart maken, en er 100 g geraspte oude kaas doorroeren. In laagjes in een schaal scheppen, met kaas bestrooien en laten bruinen.

Bloemkool met een kaas-notenkorstje is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige schnitzels met gegrilde tomaten
24 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met notenkorstje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in een notenkorstje
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief in notenkorstje
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept