1 bloemkool 1 ui 1 rode spaanse peper 1 groene spaanse peper 25 g boter of margarine 1,5 theelepel chilipoeder 1 teentje knoflook 25 g bloem 2½ dl tomatensap 3 bolletjes gember 3 eetlepels gembersiroop Bloemkool schoonmaken. Ui pellen en fijn snipperen. Spaanse pepers halveren en de zaadjes verwijderen. Spaanse pepers in flinterdunne reepjes snijden. In een pan met ruim water bloemkool in ca. 15 minuten gaar koken. Intussen in een braadpan de boter verhitten. Ui en Spaanse peper ca. 3 minuten zachtjes bakken. Chilipoeder erdoor roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nog 1 minuut zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende het tomatensap toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus ontstaat. Gember fijnsnijden. Gemberstukjes en gembersiroop door de saus roeren. Eventueel op smaak brengen met een beetje chilipoeder. Bloemkool afgieten en in een schaal doen. Helft van saus erover schenken. Rest van saus overdoen in sauskom en apart erbij geven. voedingswaarde : 180 kcal p.p.