1 bloemkool ong. 1 kilogram 4 eetlepels frambozenazijn 4 eetlepels rode ui fijngesneden 4 eetlepels rozijnen 1 eetlepel olijfolie 2 theelepel kappertjes 1/2 theelepel groene peperkorrels uitgelekt 1/4 theelepel zout 1/2 theelepel maizena vermengd met 2 eetlepels water 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd Verwijder de bladeren van de bloemkool, snijd de steel kort en hol de steel uit. Doe de bloemkool in een ruime pan met ong. 2 cm gezouten water. Breng het aan de kook en laat het 7 minuten zachtjes koken. Een paar minuten laten staan voor het deksel van de pan te halen. Meng ondertussen azijn, ui, rozijnen, olie, kappertjes, peperkorrels en zout in een pannetje en breng het langzaam aan de kook. Voeg maizena in water toe en roer het goed door tot de saus wat dikker en doorzichtig is geworden. Snijd de bloemkool in grote stukken en lepel de saus erover heen. Strooi er als laatste de pijnboompitten over en dien het op.
Bloemkool met rozijnen, pijnboompitten en groene peper is een recept van De Virtuele Keuken