375 gr broccoli 2 eetlepels olie 7 cm verse gemberwortel, geschild en; in flinterdunne reepjes 1 snufje zout 1 snufje suiker 1 eetlepel maizena 100 ml kippebouillon 1 eetlepel gembernat 1 eetlepel lichte sojasaus Snijd het onderste deel van de stelen af en doe de stukjes weg. Schil de rest van de stelen. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd schuine stukjes van de stelen. Verhit in de magnetron in een grote schaal de olie 5 minuten op de hoogste stand. Doe de stelen van de broccoli en de gember in de schaal en kook ze 2 minuten op hoog. Doe er de roosjes bij, dek de schaal af en kook nog eens 2 minuten op hoog. Vermeng de rest van de ingrediënten, schenk het mengsel over de groenten en schep even goed om. Zet de schaal onafgedekt in de magnetron en laat nog 2-3 minuten koken tot de broccoli nog net knapperig en de saus gebonden is. Dien het gerecht direct op. Tip: Kook broccoli nooit te gaar; ze gaat onaangenaam ruiken en verliest de mooie groene kleur.