Broccoli met notensaus en rijst

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm broccoli 1 zout 125 gm kortkokende zilvervliesrijst 100 gm gezouten cashewnoten 100 gm champignons 1/2 eetlepel boter 1/8 liter slagroom 1 peper 1/4 theelepel nootmuskaat 1 keukenpapier Bereiden: Broccoli schoonmaken en wassen. Rozen in kleine roosjes verdelen. Stronkjes in stukjes snijden. In pan met weinig water en zout broccoli in ca. 10 minuten gaar koken. In vergiet laten uitlekken. Intussen in pan met kokend water zilvervliesrijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking. Intussen 3/4 deel van de noten fijnhaken. Champignons schoonvegen met keukenpapier. In plakjes snijden. In pan boter verhitten. Fijngehakte noten en champignons toevoegen en ca. 2 minuten bakken. Slagroom, peper, zout en nootmuskaat toevoegen. In ca. 5 minuten op half hoog vuur iets laten inkoken. Brocolli door de saus scheppen en nog ca. 3 minuten verwarmen. Zilvervliesrijst op twee borden scheppen. Broccoli met saus ernaast scheppen. Rest van cashewnoten erover strooien.

Broccoli met notensaus en rijst is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept