4 courgettes 2 theelepels zout 300 ml water 25 gm boter 1/2 fijngehakte ui 4 centiliter fijngehakte peterselie 1 blokje kippebouillon 1/4 theelepel gemalen zwarte peper 1 snuif nootmuskaat 2 centiliter maïzena 4 centiliter room 2 centiliter geraspte cheddarkaas Kook de courgettes 15 minuten in het gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd de courgettes in de lengte in tweeën en haal het midden er met een theelepel uit, zodat er nog 1/2 cm vlees overblijft. Gooi de pulp niet weg. Leg de courgettes in een beboterde ovenschotel. Verhit de boter en bak de uien 3 minuten. Voeg de peterselie, het bouillonblokje, de pulp van de courgettes, peper en nootmuskaat toe. Vermeng de maïzena met de room en voeg dit al roerend aan het mengsel toe. Laat 2 minuten sudderen. Vul dan de courgettes met het mengsel. Besprenkel ze met de kaas, bedek ze met aluminiumfolie en bak ze 20 minuten in een oven van 160 èC. Dien ze warm op.
Calabacitas rellenas (courgettes met peterselie) is een recept van De Virtuele Keuken