50 gram boter/margarine bakolie 1 doosje schoongemaakte champignons (250 gra; m) 2 middelgrote uien, in grove stukken gesneden 1 geperst teentje knoflook 2 volle eetlepels paprikapoeder 1 volle eetlepel bloem 1 klein blikje tomatenpuree 1 bouillonblokje 1/2 glas rode wijn wat water wat peper en zoutVoorbereiding : Verwarm een braadpan ietwat voor. Doe er een scheut olie in en de boter. Zodra de boter lichtbruin is, kunnen de champignons worden toegevoegd. Bak deze dan op een hoog vuur al roerend lichtbruin. Voeg wat boter bij als de champignons al het vet absorberen. Voeg nu de uien en de knoflook toe en bak deze nog even mee. Zet het vuur laag. Bestrooi vervolgens de champignons met paprikapoeder en bloem en schep een en ander gedurende 1 minuut om en om. Voeg hierna de tomatenpuree en het bouillonblokje erbij. Voeg de wijn en zoveel water toe dat het mengsel net onderstaat. Breng dit mengsel aan de kook en laat de goulash dan nog een kwartiertje pruttelen tot de uien zacht zijn en de saus gebonden is. Breng het gerecht op smaak met wat peper en zout. Lekker met zuurkool en puree...!