1 grote aubergine 4 eetlepels olie 2 teentjes knoflook 1 eetlepel verse gemberwortel 1 eetlepel hoisinsaus 1 eetlepel rode peper-olie 1 eetlepel rijstwijn 2 eetlepels lichte chinese sojasaus 1 eetlepel tomatenketchup 1 eetlepel witte basterdsuiker 5 eetlepels kippebouillon 1 theelepel sesamolie 1 1/2 theelepel maizena Was de aubergines. Verwijder de uiteinden. Snijd ze in plakken van 1 cm dik. Maak deze droog. Verhit de olie in een wok tot een blauwe walm zichtbaar wordt. De olie moet goed heet zijn omdat de plakken aubergine zich anders vol zui- gen met olie. Doe de knoflook (uit de pers) en geraspte gemberwortel hierin. Schep alles eenmaal goed om en doe de plakken aubergine erbij. Laat deze 2-3 minuten bakken. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg aan de resterende olie alle overige ingrediënten toe, behalve de maïzena. Roer alles goed door en laat het 1 minuut flink koken. Maak de maïzena aan met koud water en voeg het toe aan de inhoud van de wok. Blijf roeren tot een licht gebonden saus is verkregen. Laat 1 minuut zachtjes doorkoken. Doe de plakken aubergine terug in de pan en laat het 2 minuten sudderen.
Chao quezi (gebakken aubergine uit szetsjwan) is een recept van De Virtuele Keuken