4 tomaten 1 groene paprika 1 pot witte bonen 1 grote ui 1 teentje knoflook 3 eetlepels olie 1 laurierblad 1 theelepel suiker 1 theelepel chilipoeder 1/2 theelepel oregano 2 eetlepels azijn 1 gemalen zwarte peper 1 zout Maak de tomaten en paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Laat de witte bonen uitlekken. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in ringen en hak het teentje knoflook fijn. Verhit voor de saus 1 eetlepel olie en fruit hierin de knoflook ca. 1 minuut. Voeg de tomaten toe en bak ze ca. 5 minuten mee. Voeg het laurierblad, de suiker en chilipoeder toe en laat de saus ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer zo nu en dan. Verhit intussen de rest van de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en paprika ca. 2 minuten. Voeg de bonen en de oregano toe en bak deze al omscheppend ca. 3 minuten mee. Roer de azijn erdoor en breng op smaak met de gemalen peper en zout. Neem het laurierblad uit de tomatensaus en serveer de bonen met de saus.