6 maïskolven 7 okra's* 1 rode paprika 1 rode ui of spaanse ui 1 rode spaanse peper 1 eetlepel olijfolie 2 geperste teentjes knoflook 1/2 eetlepel gemalen komijn 1 cayennepeper 1 zout, versgemalen peper 200 ml rode wijn 200 ml runder- of gevogeltebouillon Snijd de maïskorrels met een groot mes van de kolf. Snijd de okra's, paprika, ui en Spaanse peper in blokjes van 1/2 cm. Verhit in een braadpan de olie en bak daarin de okra, paprika, ui, peper en knoflook ca. 2 minuten zachtjes. Roer er de komijn, een mespuntje cayennepeper en versgemalen peper door, blus af met rode wijn en laat het mengsel op hoog vuur ca. 1 minuut inkoken. Voeg de maïskorrels en de bouillon toe en laat het mengsel nog ca. 1 1/2 minuut op hoog vuur inkoken. Breng het op smaak met zout en peper. Lekker met lamsbout. - Okra kan eventueel vervangen worden door courgette.