Dal (linzen)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 g rode linzen (dal masoor) 1/2 blik gepelde tomaten (nettogewich; t ± 445 g) 1 tl koenjit (kurkuma) 1 el sambal oelek zout 3 teentjes knoflook 2 groene spaanse pepertjes 5 el (zonnebloem) olie 1 tl komijnzaadjes (2 karipathar)* (1 el dhania)** * Karipathar zijn “curry leaves”. Ze worden ook gebruikt voor het maken van currysaus ** Dhania is het verse groene blad van de koriander. Gedroogd te koop in Indiase/Pakistaanse winkels. U kunt ook ¼ tl gemalen koriander (ketoembar) erdoor roeren. In zeef linzen afspoelen. In pan doen: ½ l water, linzen, tomaten, koenjit, sambal en ½ el zout. ± 5 min. laten koken. Met deksel schuin op pan, linzen in nog ± 20 min. zachtjes gaar koken. (Linzen zijn gaar als ze bij vingerdruk stuuk gaan.) Dan pas linzen door elkaar roeren. Sudderplaatje onder pan zetten. Tomaten stuk maken. Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden. Spaanse pepertjes wassen. In midden inkeping maken. In steelpan olie verhitten. Knoflook lichtbruin bakken. Erdoor roeren: Spaanse peper, komijnzaadjes (en karipathar). 1 min. meebakken. (Dhania erdoor roeren.) Mengsel aan linzen toevoegen. Meteen deksel op pan zetten. Lekker met geroosterde shoarmabroodjes. voedingswaarde : 205 kcal p.p.

Dal (linzen) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Dal van biolinzen met kerrie
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarka Dal
20-30 min -
Bekijk recept
India:Khichadi
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pinda Chutney
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept