Dong goe tsjing zjiau doe foe

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

6 grote gedroogde chinese champignon; s 2 middelgrote stevige uien 2 blokken tofu (tahoe), ca. 300 gr 1 theelepel geraspte verse gemberwortel (event; ueel 1/2 tl poeder) 2 eetlepels chinese sojasaus 1 eetlepel oestersaus 2 theelepels sesamolie 2 theelepels suiker 2 theelepels maizena 2 rode paprika's 1 groene paprika Was de paprika's en verwijder de steelaanzetten, zaadlijsten en zaad. Snijd het vruchtvlees in vierkantjes van ca. 1 cm. Leg de champignons in een kom. Schenk zoveel warm water erover dat ze juist onder staan. Laat ze 1/2 uurtje weken. Verwijder daarna de stelen uit de hoeden. Snijd de hoeden in smalle reepjes. Zeef van het weekvocht ca. 1/2 dl (dit gaat prima door het in een filterzakje te gooien). Snijd elke ui in 8 partjes. Maak de rokken van de uipartjes los. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm. Verhit olie in een wok en bak 1 minuut onder voortdurend omscheppen de blokjes tofu. Voeg dan de uien, gemberwortel en reepjes paddestoel toe. Schep alles goed om. Temper de warmtebron en laat alles 2 minuten zachtjes pruttelen. Maak de maïzena aan met 2 el koud water. Schuif de ingrediënten naar ëën kant van de pan en voeg de maïzena- oplossing bij het vocht in de pan. Blijf roeren tot een licht gebonden saus is verkregen. Laat de saus 2 minuten zachtjes pruttelen. Schep alle ingrediënten door de saus en laat de kook erover komen. Op dit gerecht bestaan diverse variaties, waarbij in plaats van paprika een andere groente wordt toegevoegd. Denk aan: Prei, komkommer, spinazie etc.

Dong goe tsjing zjiau doe foe is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Foe yong hai anders
30 min-
Bekijk recept
Tsjoe Hwa Jiong Moen Doe Foe
0-10 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Foe Yong Hay
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Henrike's Foe Yong Hai
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Dong-koe Don Far Tong
20-30 min -
Bekijk recept
Thaise Hete Noedels
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaeng Haeng Le (kip Curry)
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept