Doperwtensouffle

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 eieren 3 bosuitjes 1 pak diepvriesdoperwten (450 g) 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 eetlepel fijngehakte basilicum 3 eetlepels crème fraiche 50 gm geraspte hollandse geitenkaas 3 eetlepels olijfolie 1 versgemalen peper 1 zout 1 staafmixer 1 souffléschaal Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bosui in ringetjes en hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan. Schep de ui, knoflook, doperwtjes, peterselie en basilicum erdoor. Laat de doperwtjes op een zacht vuur ontdooien. Pureer het mengsel met een staafmixer. Roer de crème fraiche en de geitenkaas erdoor. Splits de eieren en roer de dooiers door de doperwtenpuree. Klop in een kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door de doperwtenpuree. Vet de souffléschaal in en schep het eimengsel erin. Laat de soufflé in de oven in 25-30 min. mooi rijzen en lichtbruin worden.

Doperwtensouffle is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Doperwtensouffle
30-60 min -
Bekijk recept

Doperwtensouffle
30-60 min -
Bekijk recept