Franse andijvie

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg andijvie 1 boter 1 zout 1 deciliter bruin van jus of 1 dl bouillon, (; van 1/4 bouillontablet) 1 eetlepel bloem 1 melk Verwijder van de struiken de lelijke bladeren en zo nodig de harde groene punten, dompel ze enige malen in water, laat ze uitlekken en snijd de struiken in stukken van ongeveer 5 cm. Verwijder de stronkjes. Laat een klontje boter lichtbruin worden en hierin de andijviestukjes met het aanhangende water onder af en toe omscheppen slinken. Kook de groente in circa 20 minuten gaar en laat ze uitlekken. Doe wat zout en bruin van jus of bouillon erbij en bind het vocht met de met melk aangelengde bloem. Geef bv. met varkensvlees.

Franse andijvie is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept