300 g kleine gekookte bietjes 1/2 eetlepel uienzout peper 4 takjes peterselie frituurvet / olie 70 g bloem zout 1 ei 1/2 deciliter pils 2 el sesamzaad Bietjes ontvellen en in plakjes van ± ½ cm dikte snijden. Bestrooien met uienzout en peper. In kopje peterselie fijnknippen. In frituurpan zonder frituurmandje vet / olie verhitten tot 175°C. (Vet / olie is heet als erin gelegd stukje brood begint te bruisen.) Vergiet bekleden met keukenpapier. In kom bloem en snufje zout doen. Ei erboven breken. Pils erdoor roeren. Blijven roeren tot glad beslag. Sesamzaad erdoor roeren. Met vork plakjes biet door beslag halen en met ± 12 tegelijk in ± 3 min. goudbruin bakken. Met schuimspaan uit pan nemen. In vergiet laten uitlekken. Op platte schaal leggen. Peterselie erover strooien. Lekker bij omelet en bruinbrood.