12 dunne struikjes witlof (± 1 kg) 1 1/2 el citroensap 2 el bloem 2 eieren zout 6 takjes dille* 75 g paneermeel frituurolie / vet * U kunt ook 1 el diepvries dille of 2 tl gedroogde dille door de eieren roeren. Witlof wassen. Goed droogdeppen. Met scherp mesje stronk eraf snijden en diep uithollen. Witlof besprenkelen met citroensap. In diep bord bloem strooien. In ander diep bord eieren en zout doen. 2 takjes dille erboven fijnknippen. Losroeren. In derde diep bord paneermeel strooien. Struikje witlof eerst door bloem wentelen, dan door ei halen en tenslotte door paneermeel wentelen. Vergiet bekleden met keukenpapier. In frituurpan vet / olie verhitten tot 175°C (Vet / olie is heet als erin gelegd stukje brood begint te bruisen.) Witlof met 3 tegelijk in ± 4 min. goudbruin frituren. In vergiet laten uitlekken. Op schaal leggen. Garneren met rest van dille. voedingswaarde : 395 kcal p.p.