Gegratineerde broccoli- en bloemkoolroosjes met salami

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kleine bloemkool 400 gm broccoli 200 gm salami in dikke plakken 20 gm boter 100 gm geraspte belegen kaas 10 blaadjes basilicum
Voorbereiding
: Maak de groente schoon. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Snijd de salami in blokjes. Smeer de vuurvaste schaal, waarin de roosjes en salami net passen, dun in met boter.
Voorbereiding
: (circa 20 minuten). Kook de bloemkool en broccoliroosjes beetgaar. Laat ze uitlekken. Leg ze in de vuurvaste schaal en leg tussen de roosjes de salamiblokjes. Strooi geraspte kaas over dit gerecht. Zet de schaal circa 3 minuten onder de ovengrill. Het gerecht is klaar zodra de kaas gesmolten is. Steek tenslotte de basilicumblaadjes in de gesmolten kaas.

Gegratineerde broccoli- en bloemkoolroosjes met salami is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met salami, cherrytomaatjes en spinazie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfstige farfalle met salami en kikkererwten
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept