Gegrilde zoete aardappelen met gember-limoen dressing

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

6 small zoete aardappelen in plakken van 3; mm 200 ml olijfolie 75 ml versgeperst limoensap 3 eetlepels korianderblad fijngehakt 2 eetlepels honing 4 theelepels versgeraspte gemberwortel 1 rode spaanse peper zonder zaad ges; nipperd 2 teentjes knoflook uitgeperst 1 zout en versgemalen peper Blancheer de aardappelplakjes in een grote pan water 1 minuut, laat uitlekken en uitdampen tot ze droog zijn Doe de aardappelplakjes in een schaal en meng er 4 eetlepels olijfolie met de hand door tot alle plakjes bedekt zijn Laat een grillpan zeer heet worden. Rooster de plakjes in een enkele laag aan beide kanten tot het rooster erin gebrand staat en doe ze in een schaal Meng voor de dressing alle overige ingredi?en in een schaaltje en voeg peper en zout naar smaak toe Besprenkel de groente met de dressing en serveer het gerecht warm of koud Energie per portie: 295 Kcalorien 1235 KJoules

Gegrilde zoete aardappelen met gember-limoen dressing is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept