3 middelgrote roseval aardappels (za; k a 1 1/2 kg) 1 zout 1 theelepel indiase currypasta (patak's) 2 eetlepels olie 1 kleine rode ui 1 zakje verse koriander (15 g) 1 eetlepels citroensap 1 mespunt sambal badjak (conimex) Bereiden: Aardappels onder stromend water schoonboenen en in lengte halveren. In pan met ruim water en zout aardappels in ca. 12 minuten bijna gaar koken. B In kopje currypasta en olie door elkaar roeren. Ui pellen en heel fijnhakken. Koriander heel fijnhakken. In schaaltje ui, koriander, citroensap, sambal en zout naar smaak door elkaar scheppen. Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Aardappels afgieten en even laten uitdampen. Snijvlakken bestrijken met curryolie en aardappels met snijvlak op grillpan leggen. Aardappels in ca. 5 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren. Op twee borden leggen en koriandersalsa erop en ernaast scheppen. Serveren met kip uit de oven. Prijs p.p. : f 2,50, € 1,10 Bevat per eenpersoonsportie: 235 kilocalorieën eiwit 4 g - vet 10 g koolhydraten 32 g
Geroosterde aardappels met koriandersalsa is een recept van De Virtuele Keuken