Havuc kizartmasi (turkse gebakken wortelen)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm wortels in plakjes van 1/2 cm 2 eetlepels tarwebloem 2 eetlepels olijfolie 250 ml yoghurt 1 theelepel karwijzaad 1 zout naar smaak 1 versgemalen peper naar smaak Voor dit gerecht kunne zowel jonge wortelen als winterwortelen worden gebruikt. Kook ze in water met zout tot ze niet helemaal gaar en nog voldoende knapperig zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen. Haal ze door de bloem waar wat zout en paper doorheen gemengd is. Bak ze vervolgens bruin in de olie. Schik ze op een voorverwarmde schotel en overgiet ze met gewarmde (vooral niet gekookte!) yoghurt en strooi er het karwijzaad overheen.

Havuc kizartmasi (turkse gebakken wortelen) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept