Iers aardappelbrood (griddle cakes)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kopje bloem 1/4 eetlepel zout 1/4 eetlepel bakpoeder 15 gram boter 2 kopjes aardappelpuree (bv. charlot; te) 2 eetlepel(s) melk Zeef de bloem, het zout en het bakpoeder in een ronde kom. Meng met de boter en de aardappelpuree. Maak een kuiltje in het deeg, giet de melk erin en kneed tot een zacht deegje. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak tot het een dikte heeft van 1/2 cm. Snij in zes gelijke stukken en bak ze gedurende 4 minuten in boter. Eén keer omdraaien, heet serveren. Culi-tip Lekker met gebakken bacon en sla!

Iers aardappelbrood (griddle cakes) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse cakejes
Snack
Bekijk recept
Viskoekjes van rivierkreeftjes (crawfish cakes)
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paastaart met vanillecrème en frambozen
75 min- Nagerecht
Bekijk recept

Rosbiefsalade met Iers rundvlees
45 min-
Bekijk recept
Iers sodabrood met hazelnoten en rozijnen
15 min
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Iers rundvlees met tomatenrijst en rode wijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept