250 ml rode linzen 1 grote zoete aardappel geschild, in; plakjes 1 eetlepel plantaardige olie 250 ml rabarber in dunne plakjes 1 eetlepel kerrie 1 theelepel gemberwortel geraspt 1 theelepel cayenne peper 1 zout en peper naar smaak 4 eetlepels kokos geraspt Doe de linzen in een diepe pan en voeg genoeg water toe om de linzen te bedekken. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en voeg de zoete aardappel toe. Laat het ong. 1 uur zachtjes koken tot de aardappel gaar is en giet het daarna af. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Verhit de olie en voeg als het heet is de rabarber toe. Draai het vuur laag en bak het zachtjes tot de rabarber gaar is. Voeg suiker, kerrie, gember, cayenne peper, zout en peper toe en roer het goed door. Stamp de linzen met de aardappelen en roer de rabarber erdoor. Doe alles in een ovenvaste schaal en bak het nog 20 minuten. Garneren met geraspte kokos. Opdienen met chutney en rijst.
Kerrielinzen met rabarber en zoete aardappel is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree