Limoenprei met cashewnotensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 preien schoongemaakt 1 limoen 15 cashewnoten 1 zonnebloempitten 250 ml water 1 ui fijngesneden 6 teen knoflook 1 cm gemberwortel geschild 1 eetlepel chilipoeder of paprikapoeder 2 deciliter yoghurt 1 theelepel masala 1 plantaardige olie 4 gedroogde abrikozen in dunne reep; jes 1 limoenschil in dunne reepjes Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd de helften in stukken van ong. 5 cm. Breng het in een pan met een beetje water aan de kook. Direkt afgieten en uit laten lekken. Knijp het limoensap uit over de prei en laat het marineren. Snijd met een kaasschaaf dunne plakjes van de limoenschil en snijd deze in dunne reepjes. Bewaar dit ter garnering. Laat de cashewnoten en zonnebloempitten 30 minuten in wat water staan. Afgieten en pureren met staafmixer of blender. Fruit de ui zacht en voeg deze met knoflook, gember en chilipoeder toe aan de notenpuree. Pureer het geheel. Bak de puree een paar minuten in een koekenpan. Het is in eerste instantie nogal waterig maar wordt al gauw dikker. Voeg yoghurt en masala toe en laat het snel even opkoken. Saus af laten koelen. Serveer de prei koud met saus erover. Garneer het geheel met reepjes abrikoos en limoenschil. Serveer met basmatirijst.

Limoenprei met cashewnotensaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Indonesische saté met cashewnotensaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met cashewnotensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken banaan met ijs en warme cashewnotensaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kalkoenspiesjes met Thaise cashewnotensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept