4 rode paprika,s 2 builtjes couscous 150 gm doperwten 3 kleine wortelen, in kleine stukjes 1 grote ui, kleingesnipperd 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakte koriander 1 eetlepel gemalen geelwortel =turmeric= 1 theelepel gemalen kaneel 1 theelepel kerriepoeder 1 halve chilipeper 1 kruidenbouillonblokje 15 gm boter 1 zout 1 peper uit de molen bereiding: Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de hele paprika,s ongeveer 4 minuten. Laat deze even schrikken onder de koude kraan en snijd het kapje eraf tot ongeveer 2 centimeter vanaf de bovenkant. Verwijder zaadjes en lijsten en laat de paprika,s omgekeerd op een theedoek uitlekken. Zet een pan met een liter water op het vuur met daarin geelwortel, kaneel, kerrie, bouillonblokje en zout naar smaak. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin gedurende 5 minuten ui, wortel, doperwten en chilipeper. Breng op smaak met peper en zout. Doe de builtjes couscous in de kokende kruidenbouillon en laat gaar worden volgens de aangegeven kooktijd op de verpakking. Haal de couscous uit de bouillon, laat de zakjes even uitlekken en snijd ze open. Vermeng de couscous met de groenten en vul de paprika,s met het mengsel. Dit gerecht kan zowel warm als koud geserveerd worden.