1/2 eetlepel maisolie 1 krop pak soi in stukjes van 2 cm zout naar smaak ----HETE NOEDELS---- 150 gm somennoedels 1 eetlepel sesamzaad geroosterd 2 eetlepels rijstazijn 1 eetlepel sojasaus 2 teen knoflook fijngehakt 1/2 theelepel sesamolie 1/2 theelepel chiliolie of sambal manis 1 theelepel suiker 1/2 eetlepel verse gember geraspt 2 eetlepels pindakaas 4 eetlepels bosuitjes fijngesneden Kook de noedels vlgs de instructies op het pak. Afspoelen met koud water. Doe azijn, sojasaus, knoflook, sesamolie, chiliolie (of sambal), suiker, gember, pindakaas en bosuitjes in een koekenpan en warm het langzaam op om de pindakaas te laten smelten en de ingrediënten goed met elkaar te vermengen. Meng de saus met de koude, uitgelekte noedels. Verhit de maisolie in een wok of wadjang. Bak hierin de paksoi met zout tot de groente zacht is geworden. Dien het warm op over de noedels.
Roergebakken paksoi met koude hete noedels is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing