Siciliaanse ratatouille

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kleine aubergine 1 citroensap 1 zout 1 ui 1 teentje knoflook 2 rode paprika's 2 stengels bleekselderij 4 eetlepels olijfolie 1 blikje tomatenstukjes 1 eetlepel (balsamico-)azijn 1 eetlepel suiker 1 eetlepel kappertjes 1 peper Snij het kroontje van de aubergine. Snij de aubergine eerst in plakken en vervolgens in stukjes. Besprenkel de stukjes met citroensap en wrijf ze in met zout. Leg de blokjes in een vergiet en laat 15 minuten staan. Spoel de stukjes aubergine onder de stromende kraan af en dep ze droog. Snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika's schoon en snij ze in repen. Schil de bleekselderij en snij de stengels in stukken. Roerbak de groenten 5 minuten en voeg dan de tomaten, de azijn en suiker toe. Leg een deksel op de pan en laat de groenten 10 minuten zachtjes stoven. Snij de olijven doormidden en voeg ze samen met de kappertjes toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Siciliaanse ratatouille is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne met ratatouille
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme rijstsalade met spekreepjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Siciliaanse bloemkoolspaghetti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pasta met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse venkelsalade
25 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Siciliaanse pastasalade alla caponata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept